Elektrikli Scooter

Dünya nüfusu artıyor, kentler büyüyor ve teknoloji akıl almaz bir hızla ilerliyor. Tüm bunların sonucu olarak hayat bir yandan kolaylaşıyor bir yandan da zorlaşabiliyor. Zaten büyük şehirler ve kalabalık nüfusu yan yana koyduğumuzda elimizde kalan en büyük sorun trafik sorunu oluyor. Arabalar, otobüsler, metrobüsler, tramvaylar… Öyle gözüküyor ki bu sorun yakın gelecekte de peşimizi bırakmayacak. Ayrıca trafik de tek başına bir sorun değil. Onun yan etkileri de en az trafiğin kendisi kadar kötü. Mesela çevre kirliliği de bunlardan bir tanesi. Ancak yeni teknolojik gelişmeler ile bir nebze olsa da bu sorunlara çözüm üretmeye başladık. Elektrikli scooter da bu çözümün bir parçası olmaya aday teknolojilerden bir tanesi.

1. Elektrikli Scooter Nedir?

elektrikli-scooter-nedir

Adından da anlaşılacağı gibi şarj edilebilir bir bataryası ve bu batarya ile çalışan bir motoru olan scooterlara verilen isimdir. Aslında bu araçların geçmişi düşündüğümüzden daha eski tarihlere dayanır. 1900’lerin başından bu yana elektrikli bisiklet fikri hep vardır. Ancak günümüz teknolojisi ile daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlamıştır.

2. Neden Tercih Etmeliyim?

neden-tercih-etmeliyim

Elektrikli scooterların en önemli faydalarından birisi tabi ki çevre konusundadır. Çevreye herhangi bir yükü olmayan bu araçlar aynı zamanda cebinizin de dostudur. Kilometre başına maliyeti benzinli bir araca göre çok çok daha ucuzdur. Bu yüzden gönül rahatlığı ile sürülebilir. Ayrıca oldukça sessiz çalışması yine bu araçları tercih etmek geçerli sebeplerden birisidir.

3. Ne Kadar Yol Alır?

Ne Kadar Yol Alır

Bu sorunun cevabı tamamen scooterınızın türüne, markasına-modeline ve kullanıma bağlıdır. 40-50 km. giden scooterlar olmakla birlikte daha üst düzey teknolojiye sahip olanları 100 km üzerinde yol yapabilir. Unutmamak gerekir ki, bu scooterlar bir veya iki akü barındırabilirler. Akü sayısının ve kapasitesinin fazla olması menzilinizi uzatacak önemli faktörlerdendir. Ayrıca aracın üstündeki kişi sayısı ve bu kişilerin ağırlıkları da bir akü ile alacağınız yolu önemli ölçüde etkiler. Bütün bunlara ek olarak şehir içindeki yokuş yollar da sürüş mesafesini kısaltan etkenlerden biridir.

4. Kaç Saatte Şarj Olur?

Kaç Saatte Şarj Olur

Bu sorunun da kesin bir cevabı yoktur. Akünüzün doluluk oranı, kapasitesi ve sayısı bu süreyi doğrudan etkiler. Ancak piyasa satılan pek çok modelde, akü genel olarak 6-8 saat arasında bir sürede tamamen dolmaktadır.

5. Performansı Nasıldır?

Performansı Nasıldır

Elektrikli scooter alacakların merak ettikleri en önemli konulardan bir tanesi, performans konusudur. Öncelikle şunu akıldan çıkarmamak gerekir ki, elde edeceğiniz performans, benzinli bir motora kıyasla daha düşük olacaktır. Kaç kişi bineceğiniz ve yol koşulları performansı doğrudan etkiler. Örneğin, kimi modeller 15 derecelik yokuşları çıkabilirken, kimileri 30 dereceye kadar yokuşları sorunsuz çıkabilmektedir.

6. Öneriler:

Öneriler

Elektrik scooter ya da bisiklet alacak olanlarınız için birkaç önerimiz olacak. Öncelikle, satış fiyatlarına dikkat etmenizde yarar var. Kimse aynı özelliklerde olan ancak daha pahalı bir ürünü almak istemez. Daha sonra alacağınız üründeki akü sayısını ve kaç km menzili olduğunu da sormayı unutmayın. Scooterınızı iki kişi yerine tek kişi kullanmak her zaman için performansı ve gideceğiniz kilometreyi olumlu yönde etkileyeceği için bunu da dikkate almakta fayda var. Olabildiğince yokuşlardan uzak durmak ve düz yolda sürmek de sizi performans açısından mutlu edecek sonuçlar doğuracaktır. Son olarak, akünüzü tamamen boşalmadan şarj etmek, akünüzün ömrünü ve işlevselliğini kötü yönde etkileyeceği için, akünüz tamamen bittikten sonra tekrar doldurmanızı öneriyoruz.